Uitstel competitiestart

Beste Golfbiljarters,

Het bestuursorgaan heeft in zijn vergadering van 01/08/2020 de huidige coronamaatregelen geëvalueerd en is tot de conclusie gekomen dat onder de huidige maatregelen competitiebiljart onmogelijk is en wel om volgende redenen:

  1. Het sluitingsuur van 01u00 en in de provincie Antwerpen zelfs 23u00, maakt het praktisch heel moeilijk om de competitie te organiseren.
  2. Het verplicht dragen van een mondmasker terwijl men biljart maakt dat brillendragers, door het aandampen van de brilglazen, een wezenlijk nadeel hebben ten overstaan van niet-brillendragers.
  3. De bubbel van 5 maakt dat men als ploeg niet kan samenzitten. De meeste spelers zullen zelfs al een bubbel hebben buiten het biljart, wat zou betekenen dat men in het café allemaal minstens op 1,5m uit elkaar moet zitten, de social distance afstand. Voor de meeste cafés is dit praktisch onhaalbaar.
  4. Zelfs met inachtname van de social distance mag slechts een bubbel gevormd worden met maximum 10 personen. M.a.w. spelers en toeschouwers samen.
  5. Binnensporten, professioneel of amateur worden geadviseerd om zonder publiek door te gaan. Dit wil zeggen: achter gesloten deuren.

Om bovenstaande redenen en na overleg met de kabinetten van ministers Muylle en Weyts hebben we dan ook beslist om de competitiestart voorlopig uit te stellen tot 01 oktober 2020. Tot die datum zijn er dus geen officiële wedstrijden toegelaten, ook geen bekerwedstrijden.

Nadat de huidige maatregelen van de veiligheidscommissie, die 4 weken gelden, verlopen zijn, zullen de nieuwe maatregelen, die er ongetwijfeld komen, geëvalueerd en overlegd worden en zullen we bekijken wanneer we effectief groen licht kunnen geven voor de competitiestart.

We zijn ervan overtuigd dat deze beslissing door de overgrote meerderheid van onze leden zal gedragen worden. De meeste zijn zich immers bewust van het risico.

We beseffen dat dit een zware dobber is voor de horeca en zullen de start niet langer uitstellen dan strikt noodzakelijk is, maar de gezondheid van onze leden heeft nu voorrang. We raden ook het organiseren van tornooien af, hoe nauwgezetter we de huidige maatregelen respecteren, hoe vlugger we misschien terug kunnen naar een genormaliseerde toestand. We hebben gezien wat de vorige versoepelingen teweeggebracht hebben…

Blijf gezond en zorg goed voor jezelf en elkaar.

Het bestuursorgaan van de KBGB

Geef een reactie